Buradasın
Çeşm-i Nigar çorbasının özelliği nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çeşm-i Nigar çorbasının bazı özellikleri:
- Osmanlı mutfağı kökenli olması 135.
- Mercimek ve terbiyenin uyumu 13.
- Hafif ekşi tadı 3.
- Özel terbiyesinin bulunması 12. Terbiye, un, yumurta sarısı ve süt veya limon suyu ile hazırlanır 12.
- Mideyi yormayan bir çorba olması 1. Bu nedenle, özellikle ramazan aylarında iftar sofralarında tercih edilir 13.
- Farklı malzemelerle yapılabilme imkanı 5. Süt yerine yoğurt kullanılabilir, et veya tavuk suyu eklenebilir 15.
- Pürüzsüz ve kremamsı kıvamı 13.
- Besleyici olması 3. Mercimeğin yüksek protein içeriği ve çorbanın genel besin değerleri sayesinde enerji verici ve uzun süre tok tutucu bir özellik sunar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: