Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çaylı ve kakaolu kek yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 adet yumurta 15;
- 1,5 su bardağı toz şeker 15;
- 1,5 su bardağı ılık siyah çay demi 1;
- yarım su bardağı sıvı yağ 15;
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya küp küp doğranmış kayısı (isteğe bağlı) 1;
- 1 yemek kaşığı kakao 15;
- 2 tatlı kaşığı tarçın 1;
- 3 su bardağı un 15;
- 1 paket kabartma tozu 15.
Yapılışı:
- Un, tarçın, kakao ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın 1.
- Yumurta ve toz şekeri ayrı bir kabın içinde çırparak karıştırın 1.
- İçine çay ve sıvı yağ ekleyin 1.
- Unlu karışımı yavaş yavaş ekleyerek karıştırın 1.
- 170 derece fırında pişirin 1.
Alternatif tarif:
- 250 gr tereyağı, oda ısısında 3;
- 2 su bardağı toz şeker 3;
- 1 portakal kabuğu, rendelenmiş 3;
- 4 orta boy yumurta 3;
- 1 su bardağı demlenmiş çay 3;
- 3 su bardağı un 3;
- 2 yemek kaşığı kakao 3;
- 1 paket kabartma tozu 3;
- 1 paket vanilya 3;
- 1 çay kaşığı karbonat 3.
Yapılışı:
- Kek kalıbına tereyağı sürüp un serpin ve hazır bekletin 3.
- Fırını 175 derece ısıya ayarlayın 3.
- Tereyağı, portakal kabuğu rendesi ve şekeri mikserle 3-4 dakika çırpın 3.
- Yumurtaları birer birer ekleyerek 3-4 dakika daha çırpın 3.
- Çayı ilave edin ve karıştırın 3.
- Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve karbonatı harmanlayıp eleyerek yumurtalı karışıma ilave edin 3.
- 2-3 dakika daha çırptıktan sonra kalıba boşaltın 3.
- Isınmış fırında yaklaşık 50-55 dakika pişirin 3.
- Kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir 3.
- Fırından aldıktan 10
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: