Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çaylı ve kakaolu kek yapımı için gerekli malzemeler:
- 2 yumurta 1;
- 1,5 su bardağı şeker 12;
- 3/4 su bardağı sıvı yağ 1;
- 1 su bardağı demli çay 12;
- 2 yemek kaşığı kakao 1;
- 2 su bardağı un (kontrollü) 1;
- 1 paket kabartma tozu 1.
Yapılışı:
- Yumurtalar, şekerle köpürünceye kadar çırpılır 1.
- Yağ ve çay ilave edildikten sonra elenmiş kakaolu un yavaş yavaş karışıma eklenir 1.
- En son kabartma tozu eklenen hamur, yağlanmış kek kalıbına dökülür 1.
- 175 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürülür, yaklaşık 45 dk kadar kürdanla kontrollü pişirilir (ilk 15 dk fırının kapağı açılmaz!) 1.
- Fırından çıkan çaylı kakaolu kek, arzuya göre süslenir ve servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: