Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çay, çeşitli maddelerin birleşiminden oluşur:
- Besin ögeleri: Çay, makro ve mikro besin ögelerinden çoğunu eser miktarda içerir 2. Öne çıkan besin ögesi potasyumdur 2.
- Polifenoller: Çay, özellikle kateşinler, flavonoller ve fenolik asitler gibi geniş bir polifenol yelpazesi içerir 23. Siyah çayda fermantasyon nedeniyle kateşinler theaflavin ve thearubigin gibi bileşiklere dönüşür 2.
- Alkaloidler: Çay, kafein, teobromin ve teofilin gibi pürin türevleri içerir 3.
- Enzimler: Çay yaprağında polifenol oksidaz ve alkol dehidrogenaz gibi enzimler bulunur 3.
- Vitaminler: Çay, C, B1, B2, PP ve pantotenik asit gibi vitaminler içerir 34.
- Karbonhidratlar: Çay, glikoz, früktoz, sakkaroz ve çeşitli oligosakkaritler içerir 3.
- Uçucu maddeler: Çay, aromayı belirleyen esansiyel yağlar içerir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: