Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çaydaki en faydalı madde olarak birkaç bileşen öne çıkmaktadır:
- Kateşinler ve EGCG (Epigallokateşin Gallat) 125. Yeşil ve beyaz çayda bol miktarda bulunan kateşinler, anti-kanser, anti-enflamatuar ve antiviral özelliklere sahiptir 1. EGCG ise yeşil çayda bulunan en güçlü doğal antioksidanlardan biridir 15.
- L-Theanine 1. Çaya özgü bir amino asit olan L-theanine, zihni rahatlatır, konsantrasyonu artırır ve kafeinin uyarıcı etkisini dengeler 1.
- Polifenoller 12. Çaydaki en faydalı bileşiklerden bazıları olan polifenoller, kalp ve damar sağlığına katkı sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: