Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bulgur unundan yapılan helva, "bulgurlu un helvası" olarak adlandırılır 2.
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur 2;
- 2 su bardağı un 2;
- 2-3 yemek kaşığı su 2;
- 250 gram tereyağı 2;
- 2 su bardağı toz şeker 2;
- 2 su bardağı soğuk süt 2;
- Türk kahvesi fincanı dolmalık fıstık 2.
Hazırlanışı:
- Bulguru su ile hafif nemlendirip kağıt havlu üzerinde 2-3 saat kurumaya bırakın 2.
- Robottan geçirerek un haline getirin 2.
- Tereyağını bir tencereye alıp dolmalık fıstığı ilave edin 2.
- Tereyağının hafif kokusu çıkana dek kavurup unu ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika kavurun 2.
- Robottan geçirdiğiniz bulguru katın ve unun rengi pembeleşene kadar kavurmaya devam edin 2.
- Toz şekeri ilave edip karıştırın ve soğuk sütü ekleyin 2.
- Karışım kaynama noktasına geldiğinde tencereyi ocaktan alıp topaklanmaması için tahta bir kaşıkla 2-3 dakika karıştırın 2.
- Şekil verip vişneyle süsleyerek servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: