Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bülbül yuvası tatlısının neden yapıldığına dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, bülbül yuvası tatlısının yapılışı hakkında bilgi verilebilir.
Bülbül yuvası tatlısı, ince hamurlardan yapılan ve farklı birçok çeşidi olan bir şerbetli tatlıdır 3.
Bülbül yuvası tatlısının yapımında kullanılan malzemeler, yörelere göre değişiklik gösterebilir 1. En yaygın yapım şeklinde hamuru için yumurta, süt, yoğurt, sadeyağ, sıvı yağ, sirke, tuz ve un kullanılır 3. İç harcı için Antep fıstığı veya ceviz tercih edilir 3. Şerbeti için gerekli malzemeler ise toz şeker, su ve limon şeklindedir 3.
Tatlıya şekil vermek için, çay bardağı kullanılabilir 5. Çay bardağının ağız kısmıyla ilk hamura yuvarlak şekil verdikten sonra ikinci hamur parçasına geçilir 5. İkinci hamur parçası da aynı şekilde kestikten sonra ortasını bir kapak koyarak halka elde edilir 5. İlk hamur, pişirme kağıtlı fırın tepsisine alınır ve üzerine yumurta akı sürülür 5. Diğer halkalı hamur, yuvarlak kesimli hamurun üzerine yerleştirilir ve üzerine tekrar yumurta akı eklenir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: