Buradasın
Aşurelik buğday kaç saat suda bekletilir ve haşlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Aşurelik buğdayın suda bekletilmesi ve haşlanması için genel olarak şu adımlar izlenir:
- Islatma: Aşurelik buğday, en az 8 saat soğuk suda ıslatılır 12.
- Haşlama: Islatılmış buğday, tencereye konur ve üzerine 4 su bardağı soğuk su eklenir 2. Tencere kapağı aralıklı olarak kapatılıp, ocak ısısı en düşük seviyeye getirilerek 45 dakika haşlanır 12.
- Dinlendirme: Haşlama işleminden sonra buğday, üzeri kalın bir örtü ile örtülerek 3 saat dinlendirilir 12. Bu süre zarfında buğday, helme salarak koyulaşır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: