Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Haşlama yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 3 adet incik veya 500 gr tavuk eti 12
- 4 adet patates 1
- 3 adet havuç 1
- 4 su bardağı su 1
- Tuz, karabiber 12
- 2-3 dal dereotu, 2 diş sarımsak, yarım limon suyu (isteğe bağlı) 1
Yapılışı:
- İncileri derin bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve pişirin 1.
- Etler iyice piştikten sonra içine havuçları ve patatesleri ekleyin 1.
- Tuz ve karabiberi ilave edip pişmeye bırakın 1.
- En son iki diş sarımsak ve yarım limon suyunu ekleyin 1.
- Meyane için unu su ile karıştırıp tencereye alın ve kaynatın, kıvam alınca altını kapatın 1.
- Sıcak olarak servis edin ve üzerine dereotu serperek süsleyin 1.
Tavuk haşlama tarifinde ise ek olarak tereyağını tencereye ekleyip kaynayana kadar harlı ateşte kaynattıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha haşlamanız önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: