Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et haşlama tarifi:
Malzemeler:
- 800 gram iri parça kuzu eti (kemikli ya da kemiksiz) 1;
- 4 adet orta boy patates (iri doğranmış) 1;
- 4 adet orta boy havuç (iri doğranmış) 1;
- 2 adet kuru soğan (dörde bölünmüş) 1;
- 5 su bardağı su 1;
- 1 adet taze sıkılmış limon suyu 1;
- 1 yemek kaşığı un 1;
- 2-3 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı tane karabiber 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 3 dal maydanoz (ince kıyılmış) 1.
Hazırlanışı:
- Kuzu etini su ile birlikte geniş bir tencereye alın ve orta ateşte pişirin 1.
- Tencere yüzeyine çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın 1.
- Yumuşayana kadar pişen etlere doğranmış patatesleri ekleyin 1.
- Diğer sebzeleri ve baharatları ilave edin 1.
- Limon suyunu ekleyin, kapağını kapatarak kısık ateşte pişirmeye devam edin 1.
- Sebzeler yumuşayana dek pişirin 1.
- Unu yemeğin kendi suyuyla açıp karıştırın ve tencereye ekleyin 1.
- Etle birlikte pişen sebzeler yumuşayıp sos hafif bir kıvam aldığında pul biberi ekleyin ve maydanozu ilave edin 1.
- Çorbayı sıcak şekilde, dilimlenmiş limonla servis edin 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: