Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Brunswick lahana turşusu yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 adet orta boy lahana 24
- 3-4 diş sarımsak 2
- 100 gram tuz 2
- İsteğe bağlı baharatlar (karabiber, defne yaprağı vb.) 2
- 1 litre içme suyu 24
Yapılışı:
- Lahananın dış yaprakları temizlenir ve yıkanır 24.
- Lahananın ortadan ikiye kesilip ince dilimler halinde doğranması gerekir 2.
- Doğranan lahana bir kapta tuz ile yoğrulur, tuzun lahananın suyunu çıkarması sağlanır 2.
- Tuzlu lahana karışımı, temiz ve steril bir turşu kabına yerleştirilir 2. Üzerine isteğe bağlı olarak sarımsak ve baharatlar eklenebilir 2.
- İçme suyu ilave edilerek, lahana tamamen suyla kaplanır 2.
- Turşu kabının ağzı kapatılır ve serin bir yerde bekletilir 2.
- Turşunun fermente olması için 1-4 hafta arasında bir süre gereklidir 2. Bu süre zarfında turşunun her gün kontrol edilmesi ve gerektiğinde üzerine su ilave edilmesi önemlidir 2.
Turşunun güneş ışığından uzak bir yerde saklanması gerekmektedir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: