Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Brunswick lahana turşusu hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, genel olarak lahana turşusu yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 1 adet büyük boy lahana 15;
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu 15;
- 2 adet orta boy havuç 15;
- 5 diş sarımsak 15;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 15;
- 1 su bardağı üzüm sirkesi 15;
- 2 litre içme suyu 15;
- 1 çay kaşığı limon tuzu 1.
Yapılışı:
- Lahananın dış yaprakları ayıklanır ve iyice yıkanır 15.
- Lahananın sert kısımları çıkarılır ve istenilen büyüklükte doğranır 15.
- Lahanalar tuzla ovulur ve temiz bir kavanoza yerleştirilir 15.
- Aralara havuç ve sarımsak eklenir 15.
- Kavanoz dolana kadar sırasıyla toz şeker, sirke ve içme suyu eklenir 15.
- Limon tuzu ilave edilir ve kavanozun ağzı kapatılır 15.
- Turşu, güneş görmeyen serin bir yerde 15 gün bekletilir 15.
- Açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza edilir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: