Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Brüksel lahanası suda bekletilirse şu durumlar meydana gelebilir:
- Acılığın azalması 5. Brüksel lahanasının acılığının giderilmesi için, pişirmeden önce soğuk suyun içerisinde bir süre bekletilmesi, tadındaki acılığın azalmasını sağlar 5.
- Temizliğin kolaylaşması 14. Brüksel lahanasını soğuk suyla durulamak, yapraklarda bulunan toz ve kiri temizlemeye yardımcı olur 4. Su dolu büyük bir kaba konulan lahanalar 2-3 dakika bekletildiğinde, lahanada bulunma ihtimali olan böcekler ve kirler suda birikir 4.
Brüksel lahanası, dondurucuda 12 aya kadar saklanabilir 1. Ancak 12 ay sonra Brüksel lahanası lezzetini ve dokusunu kaybetmeye başlayabilir 1.
Brüksel lahanası ile ilgili daha fazla bilgi için şu kaynaklara başvurulabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: