Buradasın
Brüksel lahanası en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Brüksel lahanasını en güzel şekilde pişirmek için birkaç yöntem önerilmektedir:
- Zeytinyağlı Brüksel Lahanası: Brüksel lahanalarını haşlayıp, ikiye bölerek bir tencerede zeytinyağı, soğan ve sarımsakla kavurarak pişirebilirsiniz 1. Üzerine tuz serperek servis edebilirsiniz.
- Fırında Brüksel Lahanası: Brüksel lahanalarını ortadan ikiye kesin ve bir kaba koyun. Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, yarım çay kaşığı karabiber ve yarım çay kaşığı tuz ekleyip karıştırın 2. Ardından bu karışımı fırın tepsisine döküp, 190 derece fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin 2.
- Tavada Brüksel Lahanası: Orta ateşte tavaya bir miktar zeytinyağı dökün ve kesilmiş brüksel lahanalarını tavaya koyun 4. Rengi kahverengileşinceye kadar her iki tarafını da yaklaşık 6-8 dakika karıştırarak pişirin 4.
Bu yöntemler, brüksel lahanasının lezzetini artırarak sağlıklı ve doyurucu bir yemek hazırlamanıza yardımcı olacaktır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: