Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bozulmuş yoğurdu anlamak için şu belirtilere dikkat edilmelidir:
- Koku: Taze yoğurt hafif ekşi bir kokuya sahiptir, ancak bozulduğunda bu koku ağır, keskin veya küf kokusuna benzer hale gelir 12.
- Renk: Doğal yoğurt genellikle beyaz veya hafif krem rengindedir, bozulduğunda ise sarıya, griye ya da hafif yeşilimsi bir tona dönebilir 1.
- Tat: Yoğurt aşırı ekşi, acımsı veya ağızda rahatsız edici bir his bırakıyorsa bozulmuş olabilir 12.
- Kıvam: Yoğurt normalden çok daha sulu hale gelebilir, içinde topaklanmalar veya kaygan bir doku oluşabilir 1. Yüzeyinde kaygan ve yapışkan bir tabaka görülebilir 1.
- Kapak ve Gaz Kabarcıkları: Kapağın şişmesi veya içinde hava kabarcıkları oluşması, bozulmanın bir işaretidir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: