Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tarihi geçmiş yoğurdun zehirlenme riski taşıması şu nedenlere dayanır:
- Zararlı bakteriler 5. Oda sıcaklığında uzun süre beklemiş yoğurtlar, Salmonella veya Listeria gibi zararlı bakteriler barındırabilir 5.
- Bozuk probiyotikler 5. Probiyotik özellikleri bozulmuş yoğurt, bağırsak florasını olumsuz etkileyebilir 5.
Tarihi geçmiş yoğurdun zehirlenme riski taşıyıp taşımadığını anlamak için şu belirtilere dikkat edilebilir:
- Renk değişikliği 5. Yoğurdun rengi gri, sarımsı veya yeşilimsi bir hal almışsa, bozulmuş olabilir 5.
- Küf 5. Yoğurdun yüzeyinde küf oluşmuşsa, kesinlikle tüketilmemelidir 5.
- Kötü koku 5. Yoğurdun kokusu bozulmuş süt gibi ağır bir koku almışsa, tüketilmemelidir 5.
- Aşırı ekşilik 5. Yoğurdun tadı aşırı derecede ekşi olmuşsa veya doğal ekşiliğinden farklı bir değişiklik göstermişse, tüketilmemelidir 5.
- Fazla su salınımı 5. Yoğurdun kıvamı normalden fazla sulanmışsa, bozulmuş olabilir 5.
Tarihi geçmiş yoğurt tüketildiğinde gıda zehirlenmesi belirtileri görüldüğünde bir sağlık merkezine veya doktora başvurulmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: