Bostana salatasının püf noktası, tüm malzemelerin olabildiğince ince doğranması ve sosunun özenle hazırlanmasıdır. Sosun hazırlanması: Bir kase içine 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 tatlı kaşığı domates salçası koyun. Üzerine 1 yemek kaşığı sumak, 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber, yarım çay bardağı zeytinyağı, 3 yemek kaşığı nar ekşisi ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Sosu çırpıcı veya kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Malzemelerin hazırlanması: Domateslerin kabuklarını soyup, bir tanesini rendeleyin ve geri kalanını küçük küpler halinde doğrayın. Salatalıkları soyup doğrayın. Yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkararak ince ince doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın, maydanozu ince kıyın. Tüm doğranan sebzeleri geniş bir salata kasesinde buluşturun. Bu adımları takip ederek hazırlanan bostana salatası, buzdolabında en az 1 saat soğutulduktan sonra servis edilebilir.