Buradasın
Böğurtlenli Maraş dondurması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Böğürtlenli Maraş dondurması yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı Maraş dondurması (vanilyalı veya sade) 1;
- 1 su bardağı taze böğürtlen 12;
- 1/4 su bardağı pudra şekeri 1;
- 1 çay kaşığı limon suyu 1.
Yapılışı:
- Böğürtlenleri yıkayın ve suyunu süzün 1.
- Bir kasede böğürtlenleri pudra şeker ve limon suyu ile karıştırın, hafifçe ezerek şekerin erimesini sağlayın 1.
- Maraş dondurmasını başka bir kaba alın, böğürtlen karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın 1.
- Karışımı dondurucu kabına alın, üzerini streç filmle kapatın ve en az 4 saat boyunca dondurucuda bekletin 1.
- Servis yapmadan önce dondurmayı birkaç dakika oda sıcaklığında bekletin, üzerine taze böğürtlenlerle süsleyerek sunum yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: