Maraş bohçası tatlısı (fıstıklı gelin bohçası) yapmak için gerekli malzemeler: Hamur için: 1 kg baklavalık un, 3 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 su bardağı su. Hamurları açmak için: 1 su bardağı nişasta. İç malzeme için: 2 su bardağı toz Antep fıstığı, 300 gram kaymak. Şerbeti için: 3 litre su, 1,5 kg toz şeker, yarım limon suyu. Yapılışı: 1. Unu yoğurma kabına eleyin, içine yumurta, tuz ve suyu ekleyip kulak memesinden daha sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. 2. Hamuru 20 eşit bezeye ayırın. 3. Her bezeyi oklava ile nişasta serperek ince olacak şekilde tepsi büyüklüğünde açın. 4. 4 adet yufkayı aralarına tereyağı sürüp, toz Antep fıstığı serperek üst üste koyun. 5. En üstteki yufkanın üzerine toz Antep fıstığı serpin ve hamuru 8x8 cm kareler halinde kesin. 6. Karelerin ortalarına küçük birer parça kaymak koyun ve Antep fıstığı serpin. 7. Hamurların dört ucunu ortada birleştirerek bohça şekli verin. 8. Tüm bohçaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 9. Kalan tereyağını üzerine gezdirin ve tepsiyi eğerek fazla yağını akıtın. 10. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. 11. Şerbeti için su ve toz şekeri tencereye alın, kaynayınca limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğutun. 12. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. 13. Şerbeti çektikten sonra servis yapın. Alternatif tarif: Hamuru için: 2 yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı yoğurt, 1 tutam tuz, 3 yemek kaşığı sirke, 1 adet kabartma tozu. Şerbet için: 3,5 su