Buradasın
Kahramanmaraş dondurması neden meşhur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bu dondurmanın özelliklerini şunlar oluşturur:
- Kullanılan süt 23. Kahramanmaraş dondurmasına has tadı veren en etkili faktör, keven otlarıyla beslenen keçilerden sağılan süttür 3.
- Salep 23. Ahır Dağı'nda yetişen yabani orkidelerin köklerinden elde edilen salep, dondurmaya eşsiz kokusunu, sertliğini ve aromasını verir 3.
- Üretim tekniği 5. Dondurma, 90 derece sıcaklıkta kaynatılan keçi sütüne önce salep, ardından şeker eklenerek ve sakız haline gelinceye kadar karıştırılıp 6-8 saat dinlendirildikten sonra soğutulup tüketime sunulmasıyla yapılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: