Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Böğürtlenli dondurma yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır:
- SuperFresh böğürtlen ile yapılan tarif:
- Malzemeler: 2.5 su bardağı SuperFresh böğürtlen, 4 yemek kaşığı pudra şekeri, 200 ml soğuk krema 1.
- Hazırlanışı: SuperFresh böğürtleni derin dondurucudan çıkarıp 10 dakika bekletin. Mutfak robotuna krema, pudra şekeri ve böğürtleni ekleyip koyu bir kıvam alana dek çekin. Hazırladığınız dondurmayı dikdörtgen şeklindeki bir saklama kabına alıp derin dondurucuda 5-6 saat bekletin 1.
- Ev yapımı tarif:
- Malzemeler: 2 su bardağı Maraş dondurması (vanilyalı veya sade), 1 su bardağı taze böğürtlen, 1/4 su bardağı pudra şekeri, 1 çay kaşığı limon suyu 2.
- Hazırlanışı: Böğürtlenleri yıkayın ve suyunu süzün. Bir kasede böğürtlenleri pudra şeker ve limon suyu ile karıştırın, hafifçe ezerek şekerin erimesini sağlayın. Maraş dondurmasını başka bir kaba alın, böğürtlen karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Karışımı dondurucu kabına alın, üzerini streç filmle kapatın ve en az 4 saat boyunca dondurucuda bekletin 2. Servis yapmadan önce dondurmayı birkaç dakika oda sıcaklığında bekletin, üzerine taze böğürtlenlerle süsleyerek sunum yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: