Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Böğürtlenli cheesecake yapmak için gerekli malzemeler:
- Tabanı için: 3 paket tam buğdaylı bisküvi, 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, 3 yemek kaşığı süt 1.
- Muhallebisi için: 4 su bardağı süt, 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un veya irmik, 1 çay bardağı toz şeker, 1 paket labne (200 gram), 1 paket vanilya 1.
- Sosu için: 2 su bardağı böğürtlen, 3 yemek kaşığı toz şeker (ekşiliğine göre arttırılabilir), 2 yemek kaşığı nişasta 1.
Yapılışı:
- Tabanı: Bisküvileri rondodan geçirerek toz haline getirin. Eritilmiş tereyağı ve sütü ekleyip karıştırın. Kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yayın ve buz dolabına koyun 15.
- Muhallebi: Süt, nişasta, un ve şekeri orta ateşte kıvam alana kadar pişirin. Ocağı kapatıp labne ve vanilyayı ekleyin, ılıtın ve tabanın üzerine dökün 1.
- Sosu: Böğürtlen, şeker ve nişastayı karıştırarak pişirin. Ilıtıp muhallebinin üzerine yayın 1.
Cheesecakeyi bir gece buzdolabında bekletmek, iyice sabitlenmesini sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: