Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Birada aromayı anlamak için şu unsurlar dikkate alınabilir:
- Koku (Aroma) 14. Biranın kokusu, malt, şerbetçiotu ve fermantasyon süreçlerinden kaynaklanan çeşitli bileşiklerin etkisiyle oluşur 2. Örneğin, muz aroması izoamil asetat, turunçgil aroması ise narenciye esterlerinden kaynaklanır 3.
- Dış Görünüş 1. Biranın rengi, kullanılan malt ve katkı maddelerine bağlı olarak değişir 4. Daha kavruk maltlar koyu renkli biralar üretirken, pancar veya kuşburnu kullanımı kırmızı tonlar oluşturabilir 4.
- Tat 14. Biranın tadı, koku karakteristiklerine beş temel tat duyusunun eklenmesiyle oluşur 4. Örneğin, ekşi bir tat asetik asitten kaynaklanabilir 3.
- Hissiyat (Ağızda Bıraktığı His) 1. Gövde, karbonasyon, burukluk ve bitiş gibi unsurlar, biranın ağızda bıraktığı hissi tanımlar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: