Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Aroma çeşitleri genel olarak üç ana kategoriye ayrılır:
- Doğal Aroma Maddeleri: Bitkiler, hayvanlar, meyveler, sebzeler ve baharatlar gibi doğal kaynaklardan elde edilir 15. Örnekler: vanilya özütü, limon yağı, kahve aroması 1.
- Doğala Özdeş Aroma Maddeleri: Kimyasal yapıları doğal aroma maddeleriyle aynı olan, ancak laboratuvar ortamında sentezlenen bileşiklerdir 15. Örnek: vanilin 1.
- Yapay Aroma Maddeleri: Doğada bulunmayan ve tamamen laboratuvar ortamında sentezlenen kimyasal bileşiklerdir 15. Örnek: şekerlemelerde ve gazlı içeceklerde kullanılan birçok aroma maddesi 1.
Ayrıca, e-sıvılarda kullanılan aromalar mono aroma (tek lezzet) ve mix aroma (birden fazla lezzet karışımı) olarak da sınıflandırılabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: