Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karıştırılabilecek aromalar, koku çarkında yan yana olan koku alt ailelerini içerir 4. Bu, neredeyse her zaman iyi bir uyum sağlar 4.
Bazı uyumlu aroma kombinasyonları:
- Tatlı ve ekşi aromalar: Tatlı bir aromayı ekşi bir meyve ile dengeleyebilirsiniz 1.
- Serin ve sıcak aromalar: Çok serin bir aromayı hafif baharatlı bir aroma ile ısıtabilirsiniz 1.
- Meyveli kombinasyonlar: Çilek + karpuz + tatlandırıcı, mango + ananas + çilek + tatlandırıcı gibi kombinasyonlar yapılabilir 5.
- Tütün ve kahve aromaları: Tütün ve kahve aromalarını birlikte kullanabilirsiniz 5.
Örnek karışımlar:
- Karpuz-nane-limon: %50 karpuz, %30 nane, %20 limon 1.
- Elma-vanilya-tarçın: %50 elma, %30 vanilya, %20 tarçın 1.
- Şeftali-krema-nane: %45 şeftali, %35 krema, %20 nane 1.
Dikkat edilmesi gerekenler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: