Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
"Bir tutam baharat" ifadesi, her yemeğe eklenen ve miktarı kişinin eline bağlı olarak değişen bir ölçü birimini ifade eder 3.
Baharatlar, bitkilerin kök, gövde, tohum, meyve, kabuk, reçine veya çiçek gibi aromatik bileşenler taşıyan kısımlarının genellikle kurutularak kullanılan halidir 5.
Bazı baharat örnekleri:
- Kırmızı pul biber 24. Et, çorba ve tencere yemeklerinde kullanılır 24.
- Kekik 24. Et yemekleri, sebze yemekleri ve makarnalara eklenir 24.
- Nane 24. Yoğurtlu tarifler, et yemekleri, tavuk ve balık yemeklerinde kullanılır 24.
- Kimyon 24. Et yemekleri, köfte, sucuk ve kebaplarda tercih edilir 24.
- Zerdeçal 24. Et, balık ve yumurtalı yemeklerde kullanılır 24.
- Biberiye 24. Et, balık ve sebze yemeklerine eklenir 24.
- Defne yaprağı 24. Et yemekleri ve balık tariflerinde yer alır 24.
- Fesleğen 12. Çorbalar, et ve patates yemekleri ile pesto sosunda kullanılır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: