Buradasın
Bezelyenin dağılmaması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bezelyenin dağılmaması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Taze bezelye kullanmak 12. Taze bezelye, daha belirgin bir lezzete sahiptir ve pişirildiğinde daha iyi bir dokuya sahip olur 1.
- Bezelyeleri dondurmadan önce yıkamak 1. Dondurulmuş bezelye kullanılacaksa, bezelyeler pişirmeden önce dondurmadan önce yıkanmalıdır 1. Bu, fazla suyun dondurulmuş bezelyenin üzerinde donmasını engelleyecektir 1.
- Düşük sıcaklıkta pişirmek 1. Yüksek ateşte pişirme, bezelyelerin hızlı bir şekilde dağılmasına neden olabilir 1.
- Kısa süreli pişirmek 12. Bezelyeler fazla pişerse kabukları dağılır 2.
- Dikkatli karıştırmak 1. Bezelyeleri pişirirken çok fazla karıştırmaktan kaçınılmalıdır 1. Fazla karıştırma, bezelyelerin dağılmasına neden olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: