Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyran çorbası yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 kg koyun eti 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 9 diş sarımsak 1;
- 1 yemek kaşığı pul biber 1;
- 2 su bardağı pirinç 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 2 yemek kaşığı domates salçası 1.
Yapılışı:
- Boyun ve kürek etinden eti tuzlayıp iyice pişirin 1.
- Piştikten sonra eti çıkarın ve suyunu ayırın 1.
- Tavayı ocağa koyup suyundan ilave edin 1.
- Etten didikleyin, ezilmiş sarımsak, pul biber, haşlanmış pirinç ekleyin ve kaynatın 1.
- Sarımsak ekleyerek servis edin 1.
Ayrıca, düdüklü tencerede de beyran çorbası yapabilirsiniz 3. Bunun için:
- Etleri pişireceğiniz düdüklü tencereye alın, üzerine suyunuzu ve küçük küçük doğranmış sarımsaklarınızı ekleyin ve pişirme sürenizi kendiniz ayarlayarak pişirin 3.
- Etiniz piştikten sonra tencerenin içinden etinizi alın ve soğumaya bırakın 3.
- Et suyunun içine pirincinizi atıp et suyunda haşlayın 3.
- Etiniz soğuduktan sonra küçük küçük didikleyin ve tencereye ekleyin 3.
- Üzerine salça, tereyağı, sıvı yağ, pul biber ekleyin ve iyice karıştırın 3.
- 4-5 dakika karıştırarak kaynatın 3.
- Yanında limon ya da sirke ile sıcak servis edebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: