Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyran çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1/2 kilogram kuzu gerdan 1;
- 1 su bardağı pirinç 12;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 12;
- 1 tatlı kaşığı toz biber 1;
- 4 diş sarımsak 1.
Yapılışı:
- Kuzu gerdanı geniş bir tencereye alın, üzerine etlerin hizasına gelecek kadar su ekleyin 1.
- Orta-kısık ateşte, harlı bir şekilde kaynatmadan pişirmeye başlayın 1.
- Et pişerken su üzerine köpük birikecektir, bir kevgir veya kepçe yardımıyla devamlı olarak bu köpüğü temizleyin 1.
- Pişen etin suyunu ayrı bir tencereye aktarın ve tekrar kaynatın 1.
- Kaynayınca pirinci ekleyerek yumuşayana kadar pişirin ve tuzunu ilave edin 1.
- En az 1 saat pişen etleri didikleyin 1.
- Ayrı bir tavada tereyağı, toz biber ve sarımsağı kavurun 1.
- Çorbanın üzerine ilave edin, etleri de ekleyin ve biraz tıkırdatıp altını kapatın 1.
- Kaynamış olan et suyunu kaselere paylaştırın 1.
Püf noktaları:
- Etler en iyi şekilde kısık ateşte ve uzun saatler boyunca pişer 1.
- Çorbayı et suyu ile haşlamak lezzeti artırır 25.
- Pirinç miktarını nişasta miktarını azaltmak için önceden sudan geçirip süzün 5.
Servis önerisi: Arzuya göre servis esnasında kıyılmış maydanoz serpilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: