Gaziantep'te beyran yapmak için gerekli malzemeler: 1/2 kilogram kuzu gerdan; 1 su bardağı pirinç; 1 çay kaşığı tuz; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 tatlı kaşığı toz biber; 4 diş sarımsak. Yapılışı: 1. Eti geniş bir tencereye alın, üzerine etlerin hizasına gelecek kadar su ekleyin ve orta-kısık ateşte, harlı bir şekilde kaynatmadan pişirmeye başlayın. 2. Et pişerken su üzerine köpük birikecektir, bir kevgir veya kepçe yardımıyla devamlı olarak bu köpüğü temizleyin. 3. Pişen etin suyunu ayrı bir tencereye aktarın ve tekrar kaynatın. 4. Kaynayan et suyuna pirinci ekleyerek yumuşayana kadar pişirin ve tuzunu ilave edin. 5. En az 1 saat pişen etleri didikleyin. 6. Ayrı bir tavada tereyağı, toz biber ve sarımsağı kavurun. 7. Hazırladığınız karışımı çorbanın üzerine ilave edin ve etleri de ekleyin. 8. Biraz tıkırdatıp altını kapatın. 9. Kaynar et suyunu kepçeyle kaselere paylaştırın. Beyran, genellikle bakır sahanlarda, kaynar halde servis edilir.