Beyran çorbası yapımı için gerekli malzemeler: 1 kg koyun eti; 1 çay kaşığı tuz; 9 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı pul biber; 2 su bardağı pirinç; 1 çay kaşığı karabiber; 1 yemek kaşığı tereyağı; 2 yemek kaşığı domates salçası. Yapılışı: 1. Boyun ve kürek etinden eti tuzlayıp iyice pişirin. 2. Piştikten sonra eti çıkarın ve suyunu ayırın. 3. Tavayı ocağa koyup suyundan ilave edin. 4. Etten didikleyin, ezilmiş sarımsak, pul biber, haşlanmış pirinç ekleyin ve kaynatın. 5. Sarımsak ekleyerek servis edin. Ayrıca, düdüklü tencerede de beyran çorbası yapabilirsiniz. Bunun için: 1. Etleri pişireceğiniz düdüklü tencereye alın, üzerine suyunuzu ve küçük küçük doğranmış sarımsaklarınızı ekleyin ve pişirme sürenizi kendiniz ayarlayarak pişirin. 2. Etiniz piştikten sonra tencerenin içinden etinizi alın ve soğumaya bırakın. 3. Et suyunun içine pirincinizi atıp et suyunda haşlayın. 4. Etiniz soğuduktan sonra küçük küçük didikleyin ve tencereye ekleyin. 5. Üzerine salça, tereyağı, sıvı yağ, pul biber ekleyin ve iyice karıştırın. 6. 4-5 dakika karıştırarak kaynatın. 7. Yanında limon ya da sirke ile sıcak servis edebilirsiniz.