Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyaz şarap üretimi şu aşamalardan oluşur:
- Hasat: Olgunluğa ulaşan üzümler Ağustos'tan Ekim'e kadar toplanır 12.
- Sap Ayırma: Üzüm tanelerinin saplarından ayrılması sağlanır 13.
- Ezme: Meyveler hafifçe kırılarak şıranın ekstraksiyonu teşvik edilir 13.
- Presleme: Üzümler sıkıştırılarak suyu çıkarılır ve şıra elde edilir 23.
- Fermantasyon: Maya eklenerek şıradaki şekerin alkole dönüşmesi sağlanır 23. Bu süreç düşük sıcaklıkta gerçekleşir 2.
- Raflama: Fermantasyondan sonra ölü maya birikintileri uzaklaştırılır 1.
- Yıllandırma: Beyaz şarap, paslanmaz çelik, beton veya fıçı tankta dinlendirilir 13.
- Arıtma: Şaraptaki artık tortular filtrasyon, sedimantasyon veya inceltme yöntemleriyle temizlenir 1.
- Şişeleme: Olgunlaşan şarap şişelere doldurularak satışa hazır hale getirilir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: