Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyaz üzümden yapılan şarabın kaç günde hazır olacağı, fermantasyonun tamamlanma süresine bağlıdır ve bu süre, 5 ila 30 gün arasında değişebilir 135.
Fermantasyonun tamamlandığını gösteren bazı işaretler şunlardır:
- Gaz çıkışının durması 2. Fermantasyon sırasında oluşan karbondioksit gazı, şişede dışa doğru bir basınç oluşturur 2. Gaz çıkışı tamamen bittiğinde, fermantasyonun sona erdiği anlaşılır 2.
- Buruk bir kokunun oluşması 2. Fermantasyon ilerledikçe, ekşi ekmek mayasına benzer bir koku yerini belirgin bir alkol kokusuna bırakır 2.
- Tortu oluşumu 2. Fermantasyonun alt kısmında koyu renkli bir sıvı ve beyaz bir tortu birikir 2. Bu tortu, bakterilerin atıklarından kaynaklanır 2.
Şarabın tam olarak şişelenmeye hazır hale gelmesi, üzümün türüne ve kullanılan yöntemlere bağlı olarak ortalama 3 hafta ile 6 ay arasında sürebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: