Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şarap yapmak için gerekli temel malzemeler:
- Meyve 1. En yaygın seçenek üzümdür, ancak dut veya çilek gibi meyveler de kullanılabilir 1.
- Bal 1. Mayalanmayı sağlar ve şaraba tat verir 1.
- Maya 15. Fermantasyonu başlatan mikroorganizmadır 5.
- İçme suyu 1.
- Fermantasyon kabı 5. Cam damacana veya gıda sınıfı plastik bidon kullanılabilir 5.
- Hava kilidi 15. Fermantasyon süresince gaz çıkışını sağlamak için gereklidir 5.
- Sifonlama için plastik tüp 1.
- Şarap şişeleri ve mantarları 15.
- Potasyum metabisülfit (Campden tablet) 15. Oksidasyonu önler ve zararlı bakterileri engeller 5.
Ayrıca, hidrometre kullanarak şeker oranı ve alkol potansiyelini ölçmek de mümkündür 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: