Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Doğal şarap yapmak için gerekli malzemeler:
- yaklaşık 7,6 litrelik bir toprak veya cam kap 1;
- yaklaşık 3,8 litrelik bir damacana 1;
- hava kilidi 1;
- sifonlama için ince bir plastik tüp 1;
- mantarlı veya vidalı kapaklı temiz şarap şişeleri 1;
- potasyum metabisülfit (campden tablet), tercihe bağlı 1.
Yapılışı:
- Meyve seçimi ve hazırlığı: Olgun ve kimyasallarla işlenmemiş organik bir meyve seçin 1. Meyveyi yıkayın, çekirdek ve yaprakları temizleyin, iyice kurutun 1.
- Meyveyi ezme: Temiz bir patates ezici veya ellerinizi kullanarak meyvenin suyunun çıkmasını sağlayın 1.
- Bal ekleme: Bal, gıdanın mayalanmasını sağlar ve şaraba tat verir 1. Eklenen bal miktarı, şarabın tatlılığını etkiler 1.
- Maya ekleme: Eğer kendi mayanızı kullanacaksanız, şimdi ekleyin 1. Yabani mayayla şarap yapıyorsan bu adımı atlayabilirsiniz 1.
- Fermantasyon: Kabı serin ve karanlık bir yere koyun, günde birkaç kere karıştırın 14.
- Sıvıyı süzme: Fermantasyon bittikten sonra sıvıyı süzün 1.
Evde şarap yapımı, hijyen ve güvenlik önlemleri gerektirir. Ayrıca, yasal düzenlemelere uyulması önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: