Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyaz peyniri tavada eritmek için şu adımlar izlenebilir:
- Tereyağı tavaya alınıp eritilir 15.
- Yakmadan fokur fokur kaynayınca üzerine mısır unu eklenir 1.
- Mısır ununun rengi pembeleşmeye başlayınca azar azar su ilave edilir 1.
- Mısır unu karıştırılarak suyu yavaş yavaş eklenir, eğer koyu bir kıvamda olduysa biraz daha su eklenebilir 1.
- Akışkan bir kıvam aldığında ve un yağ vermeye başladığında peynirler eklenir 1.
- En son kaşar peyniri eklenir ve çok karıştırmadan ara ara karıştırarak kısık ateşte peynirlerin erimesi beklenir 1.
Peynir eritme sürecinde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- Peynir seçimi 3. Yağ oranı yüksek her peynirin eritilebilir olduğu düşünülse de eriyen her peynir beklenilen dokuya ulaşmayabilir 3.
- Isı 3. Peyniri yüksek ısıda eritmek peynirin hızla yanmasına neden olacağı için düşük ısıda uzun sürede eritmek daha yararlı olabilir 3.
- Karıştırma 3. Hızlı karıştırmak peynir içerisindeki protein bağlarının kırılmasına neden olacağı için pütürler ortaya çıkabilir 3.
Peynir eritme işlemi için farklı tarifler ve yöntemler bulunabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: