Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 300 gr mantar 1
- 350 gr tavuk kuşbaşı 1
- 1 orta boy soğan 1
- 1 paket krema 1
- Beşamel sos için: 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2,5 bardak süt 13
- Üstü için: Kaşar peynir 13
Yapılışı:
- 2 yemek kaşığı yağda soğanları kavurun 13.
- Üstüne mantarları ekleyin, suyunu salıp biraz çekince tavukları ekleyin 13.
- Biraz pişirdikten sonra kremasını ekleyin 13.
- 2 dk kaynadıktan sonra fırın kabına dökün 13.
- Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını tencereye alın, üstüne unu döküp kavurun 13.
- Sütü ekledikten sonra kaynayana kadar karıştırın ve kapatın 13.
- 200 derece fırında 20/25 dk pişirin, üstüne kaşarları koyduktan sonra kızarana kadar pişirin 13.
Alternatif bir tarif için şu adımları izleyebilirsiniz:
- Tavuk göğsü parçalarını küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında altın rengi alana kadar pişirin 2.
- Aynı tavada doğranmış soğanları ve ince dilimlenmiş mantarları ekleyin, pembeleşene kadar soteleyin 2.
- İnce doğranmış sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun 2.
- Ayrı bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyin, unun rengi değişene kadar kavurun 2.
- Yavaş yavaş sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin, sos koyulaşana kadar pişirin 2.
- Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak muskat rendesini ekleyin 2.
- Pişen tavukları ve mantarları beşamel sos ile birleştirin, malzemelerin sosla kaplanmasını sağlayın 2.
- Hazırlanan karışımı fırın kabına alın, üzerine rendelenmiş peynir serpiştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: