Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beşamel ve mantarlı tavuk yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram tavuk bonfile 3;
- yarım paket mantar 3;
- bir adet soğan 3;
- iki diş sarımsak 3;
- bir yemek kaşığı tereyağı 3;
- iki yemek kaşığı sıvı yağ 3;
- bir çay kaşığı tuz 3;
- yarım çay kaşığı kırmızı toz biber 3;
- yarım çay kaşığı kekik 3;
- yarım çay kaşığı karabiber 3.
Beşamel sos için malzemeler:
- iki yemek kaşığı un 3;
- 2,5 su bardağı süt 3;
- bir tatlı kaşığı tereyağı 3;
- iki yemek kaşığı sıvı yağ 3;
- bir tutam tuz 3;
- bir tutam karabiber 3;
- bir su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş) 3.
Yapılışı:
- Uygun bir tava ısıtın ve yağları eritin 3.
- Minik küp doğranmış soğanları az tuzla soteleyin 3.
- Pembeleştiğinde küçük küp doğranmış tavukları ekleyip yüksek ateşte pişmeye bırakın 3.
- Suyunu bırakınca altını biraz kısın ve yumuşayana kadar pişirin 3. Bu aşamada bir çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz 3.
- Mantarların kabuklarını soyun ve küpler halinde doğrayın 3.
- Yumuşayan tavuklara mantarları ve ince kıyılmış sarımsağı ilave edip pişmeye bırakın 3.
- 5-10 dakika sonra tuz ve baharatları ilave edip karıştırın ve altını kapatın 3.
- Beşamel sos için yağları eritin ve un kokusu çıkıncaya kadar kavurun, süt ekleyin ve sürekli çırpın 3.
- Kaynamaya başlayınca tuz, karabiber ekleyip altını kapatın 3.
- Küçük yuvarlak borcamın tabanını yağlayın 3.
- Tavuk ve mantarları yerleştirin 3.
- Üzerine beşamel sos gezdirin 3.
- Kaşar peyniri rendesi serpiştirin ve önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin 3.
İlk sıcağı geçince servis yapabilirsiniz 3.
Beşamel ve mantarlı tavuk tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: