Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beşamel soslu tavuk pişirmek için gerekli malzemeler:
- 1 adet bütün tavuk (haşlanmış) 1;
- 1 adet havuç 1;
- 1 adet soğan 1;
- 2-3 dal taze kekik 1;
- Tuz, karabiber 1;
- 2 yemek kaşığı un 12;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 12;
- 3 su bardağı süt 1;
- 2 su bardağı kaşar peyniri (rende) 1;
- Muskat 1.
Pişirme aşamaları:
- Haşlanmış tavuğu didikleyip kenara alın 1.
- Sebzeleri süzerek bir kaba alın ve çatalla ezin 1.
- Beşamel sos için tereyağını sos tenceresinde eritin 1.
- Unu, bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kavurun 1.
- Kavrulan una, sütü azar azar ilave ederek topaklanmaması için sürekli karıştırın 1.
- Tuz, beyaz biber ve muskat ekleyip karıştırın ve kaynadıktan sonra altını kapatın 1.
- Aynı tencereye kaşar peyniri, ezdiğiniz sebzeleri ve didilmiş tavukları ilave edip iyice karıştırın 1.
- Tavuklu karışımı fırın kabına yayın ve üzerine kaşar peyniri serpip, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin 1.
- Sıcak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: