Beşamel soslu tavuklu karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler: 6-7 patlıcan; yarım kilo kuş başı tavuk; 3-4 biber; 3-4 domates; 2 soğan; tuz, karabiber; bir kaşık salça; beşamel sos için bir yemek kaşığı tereyağı, bir yemek kaşığı un, 2 su bardağı süt, tuz. Yapılışı: 1. Patlıcanların hazırlanması: Patlıcanları ortadan ikiye kesin, içlerini oyup tuzlu suda 30 dakika bekletin. 2. Tavuk harcının hazırlanması: Soğanı ve sarımsakları doğrayın, tavuk göğsünü küp küp doğrayın. 3. Beşamel sosunun hazırlanması: Tereyağında unu kavurun, yavaş yavaş sütü ekleyip koyulaşana kadar karıştırın. 4. Birleştirme: Patlıcanları fırında 20 dakika pişirin, içlerine tavuk harcını koyun, üzerine beşamel sosu dökün ve isteğe bağlı olarak kaşar peyniri serpin. 5. Pişirme: Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Beşamel soslu tavuklu karnıyarık, yanında pilav veya salata ile servis edilebilir.