Buradasın
Beşamel soslu tavuk esnaf usulü nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beşamel soslu tavuk esnaf usulü yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 600 gram kuşbaşı tavuk göğsü 13
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 13
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber 1
- 1/2 çay kaşığı tuz 1
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı un 13
- 2 yemek kaşığı tereyağı 13
- 2 su bardağı soğuk süt 13
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 1/2 çay kaşığı karabiber 1
Yapılışı:
- Kuşbaşı tavuk göğsünü, taze çekilmiş tane karabiber ve tuz ile harmanlayarak lezzetlendirin 1.
- Zeytinyağını bir tavada kızdırın ve tavuk etlerini aralarda karıştırarak yüksek ateşte soteleyin 13.
- Sotelenen tavukları ısıya dayanıklı fırın kabına aktarın 13.
- Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını sos tenceresinde eritin 13.
- Unu, bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kavurun 1.
- Kavrulan una soğuk sütü azar azar ilave ederek topaklanmaması için sürekli karıştırın 13.
- Tuz ve karabiber ekleyin 13.
- Tavukların üzerini beşamel sos ile kaplayın ve üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin 13.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin 13.
- Dilimledikten sonra, bekletmeden sıcak olarak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: