Buradasın
Belçika çikolatalı fondan nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Belçika çikolatalı fondan tarifi bulunamadı. Ancak, çikolatalı fondan yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Yumurtayla şekeri iyice çırpın, daha sonra erimiş margarin ve unu katın 2.
- Erittiğiniz bitter çikolatayı (2 çorba kaşığı sütle eritin) soğuduktan sonra diğer malzemelerin içine katın ve karıştırın 2.
- Yağlanmış yuvarlak borcama dökün 2.
- 150 derecede 20-25 dakika pişirin 2. Kekin hafif yumuşak olmasına dikkat edin (fazla pişmeyecek) 2.
- Üzerine pudra şekeri serpin 2.
Ayrıca, orijinal adıyla "Gateau Fondant Au Chocolate" olan, dışı çıtır kek, içi akışkan çikolata olan bir Fransız tatlısı da yapılabilir 3. Bu tarifte, benmari usulü eritilmiş çikolataya tereyağı eklenir ve ılınması için bir kenara alınır 3. Daha sonra yumurta beyazları ve sarıları ayrı kaselere ayrılıp, beyazlara azar azar şeker eklenerek çırpılır 3. Ilınan çikolata ve tereyağı karışımına yumurta sarıları tek tek eklenerek çırpılır ve beyazlar da eklenerek spatula ile nazikçe karıştırılır 3. En son kakao eklenip güzelce yedirilir 3.
Tarifler, kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: