Belçika çikolatalı fondan tarifi bulunamadı. Ancak, çikolatalı fondan yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 125 g eritilmiş margarin; 150 g şeker; 3 yumurta; 70 g un; 200 g bitter çikolata. Yapılışı: 1. Yumurtayla şekeri iyice çırpın, daha sonra erimiş margarin ve unu katın. 2. Erittiğiniz bitter çikolatayı (2 çorba kaşığı sütle eritin) soğuduktan sonra diğer malzemelerin içine katın ve karıştırın. 3. Yağlanmış yuvarlak borcama dökün. 4. 150 derecede 20-25 dakika pişirin. 5. Üzerine pudra şekeri serpin. Ayrıca, orijinal adıyla "Gateau Fondant Au Chocolate" olan, dışı çıtır kek, içi akışkan çikolata olan bir Fransız tatlısı da yapılabilir. Tarifler, kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.