Dondurma kalıbı ile kurabiye yapmak için gerekli malzemeler: 200 gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında); 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 adet yumurta; 1 su bardağı pudra şekeri; 1 su bardağı buğday nişastası; 1 tatlı kaşığı kabartma tozu; 1 paket vanilya; 4 su bardağı un; 1 çay bardağı damla çikolata. Yapılışı: 1. Derin bir kaba tereyağı, yumurta ve sıvı yağ koyup tel çırpıcı ile karıştırın. 2. Üzerine pudra şekeri, buğday nişastası, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 3. Hamurun üzerine damla çikolata ekleyin, çikolataların hamura karışmasını sağlayın, fazla yoğurmayın. 4. Dondurma kaşığı ile hamurdan parçalar alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kurabiyelerin üzeri kızarmayacak şekilde yaklaşık 25 dakika pişirin. 6. Fırından çıkarıp tepsi içinde soğumaya bırakın, sonra servis edebilirsiniz. Püf noktaları: Damla çikolatayı ekledikten sonra çok fazla yoğurmayın, aksi halde çikolatalar eriyebilir. Kurabiyeleri 170 derece fırında 20-25 dakika pişirebilirsiniz. İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edin.