Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Barbunyanın gaz yapmaması için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Ön Islatma: Kuru barbunya kullanıldığında, pişirme öncesinde en az 8-12 saat soğuk suda bekletmek gaz oluşumuna neden olan maddelerin bir kısmının suya geçmesini sağlar 12.
- Pişirme Suyunu Değiştirme: İlk haşlama sonrası oluşan suyun dökülerek tencereye temiz su eklenmesi, barbunyanın daha hafif ve sindirimi kolay hale gelmesine katkı sağlar 12.
- Baharat Kullanımı: Pişirme sırasında tencereye eklenen bir çay kaşığı kimyon, gaz probleminin önüne geçilmesinde etkilidir 13.
- Yavaş Pişirme: Barbunyayı yavaş ve düşük ısıda pişirmek, içerisindeki gaz yapıcı bileşenlerin parçalanmasına olanak tanır 13.
- Porsiyon Kontrolü: Küçük porsiyonlarla ve gün ortasında tüketmek gaz oluşumunu en aza indirir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: