Buradasın
Zeytinyağlı barbunyanın püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytinyağlı barbunyanın püf noktaları şunlardır:
- Taze barbunya kullanmak: Taze barbunyalar düdüklü tencerede pişirilmeden de kısa sürede pişer 2.
- Şeker ilavesi: Zeytinyağlı yemeklerin dengesini sağlamak ve tuzlu olmasını önlemek için şeker eklemek önemlidir 13.
- Sarımsak ve limon: Barbunyaya bir diş sarımsak eklemek aromasını artırır ve servis sırasında birkaç damla limon sıkmak yemeğin ekşimesini önler 13.
- Su miktarı: Yemeğin suyunu üzerini geçecek kadar koymak, ancak aşırı su koymamak gerekir 2.
- Kısık ateşte pişirme: Tencerenin kapağını yarım kapalı olarak kısık ateşte pişirmek, barbunyaların tencerenin dibine yapışmasını ve yanık oluşmasını engeller 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: