• Buradasın

    Balon gibi kabaran ekmek nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Balon gibi kabaran ekmek yapmak için gerekli malzemeler:
    • 2 su bardağı süt 1;
    • 1 yemek kaşığı maya 1;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 1;
    • 2 yemek kaşığı yoğurt 1;
    • 1 yemek kaşığı şeker 1;
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
    • 6 su bardağı un 1.
    Yapılışı:
    1. Uygun bir yoğurma kabına süt ve mayayı ekleyip karıştırın 1.
    2. Üzerine tuz, yoğurt, şeker ve sıvı yağı ekleyip karıştırın 1.
    3. Üzerine azar azar un ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun 1.
    4. Hamurun üzerini kapatıp 2 kat oluncaya kadar bekletin 1.
    5. Mayalanan hamurun havasını alın ve 2 eşit bezeye bölün 1.
    6. Bezeleri merdane ile açın 1.
    7. Üzerine mutfak aparatı ile bastırıp hamuru keserek şekil verin 1.
    8. Şekil verdiğiniz ekmekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin 1.
    9. Üzerini kapatıp 20 dakika bekletin 1.
    10. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin 1.
    Bu tarif, NoktaSipariş ve Tariflerinefis gibi çeşitli yemek tarifi sitelerinden alınmıştır 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Balon ekmeğin püf noktası nedir?

    Balon ekmeğin püf noktaları şunlardır: 1. Hamurun Dinlendirilmesi: Hamurun mayalanma süreci boyunca yeterince dinlendirilmesi, kabarması ve hava alması için önemlidir. 2. Fırının Isıtılması: Fırın önceden ısıtılmalıdır, aksi takdirde ekmekler kabarmaz. 3. Malzeme Kalitesi: Yüksek protein içeren unlar kullanılmalıdır. 4. Yoğurma: Hamur iyi bir şekilde yoğrulmalı, elastik bir kıvam elde edilmelidir. 5. Temas Ettirmeme: Ekmekleri tepsiye dizerken birbirlerine temas etmemeleri sağlanmalıdır.

    Sütsüz hamur mayası nasıl yapılır balon ekmek için?

    Sütsüz hamur mayası ile balon ekmek yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 2 su bardağı ılık su - 1 su bardağı ılık süt - 1 yemek kaşığı kuru maya - 1 yemek kaşığı toz şeker - 1 tatlı kaşığı tuz - Aldığı kadar un Yapılışı: 1. Un hariç tüm malzemeyi karıştırıp, yavaş yavaş unu ekleyin. 2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. 3. Hamuru 20 bezeye bölüp, yuvarlayın. 4. Hepsini tepsi büyüklüğünde açıp, sofra beziyle kapatın. 5. İlk bezeden başlayıp, yağsız teflon tavada veya saçta arkalı önlü çevire çevire pişirin. Bu tarifte mayalanma sürecine gerek yoktur, çünkü ilk bezeden son bezeye kadar hamur mayalanmış olacaktır.

    Balon ekmeği hangi undan yapılır?

    Balon ekmeği, tam buğday unu veya normal un kullanılarak yapılabilir.

    Balon ekmek sütsüz olur mu?

    Evet, balon ekmek tarifinde süt kullanmadan da yapılabilir. Örneğin, Yemek.com sitesinde paylaşılan pita (balon) ekmeği tarifinde süt yerine ılık su kullanılmıştır.

    Balon ekmek neden balon gibi şişer?

    Balon ekmek, pişerken mayalanma süreci ve hamurun yapısı nedeniyle balon gibi şişer. Mayalanma sırasında, hamurun içine eklenen maya, karbondioksit gazı üretir ve bu gaz hamurun kabarmasına neden olur.

    Balon ekmeği kaç dakikada pişer?

    Balon ekmeği, önceden ısıtılmış 250°C fırında maksimum 8-9 dakika pişer.