Balon gibi kabaran ekmek yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir: 1 su bardağı ılık süt; yarım su bardağı ılık su; yarım su bardağı yoğurt; 1 paket yaş maya veya 2 paket kuru maya; 1 yemek kaşığı şeker; 1,5 tatlı kaşığı tuz; 2 yemek kaşığı sıvı yağ; 5-5,5 su bardağı un. Yapılışı: 1. Un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp güzelce karıştırın. 2. Kontrollü bir şekilde unu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. 3. Hamurun üzerini streç filmle örtüp sıcak bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın. 4. Mayalanan hamuru dıştan içe katlayarak havasını alın ve hafif unlanmış tezgaha alıp 10 parçaya bölüp beze haline getirin. 5. Bezeleri merdane yardımıyla 12-13 cm olacak şekilde açın ve tepsilere yerleştirin. 6. Önden ısıtılmış fırında, alt üst ayarda 250 derecede 5 dakika pişirin. Pişirme önerileri: Fırından çıkan ekmekleri temiz bir poşetin içerisinde biriktirmek, pamuk gibi yumuşak olmalarını sağlar. Hamurun ince açılması önerilir, aksi takdirde kabarma sorunu yaşanabilir. Elektrikli pizza tavası yerine fırın kullanılması önerilir.