Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evet, balkabağı püresi ile kek yapılabilir.
Balkabaklı kek tariflerinde genellikle balkabağı püresi kullanılır ve bu, kekin hem tatlılığını hem de yumuşak dokusunu artırır 12.
İşte balkabaklı kek yapımı için temel malzemeler ve adımlar:
Malzemeler:
- 240 gr un 1
- 1 paket kabartma tozu 1
- 1 paket vanilya 1
- 2 çay kaşığı karbonat 1
- 1-1.5 tatlı kaşığı tarçın 1
- ¼ çay kaşığı tuz 1
- 1.5 su bardağı beyaz şeker 1
- 1 su bardağı bitkisel yağ 1
- 2 su bardağı balkabağı püresi 1
- 4 büyük yumurta 1
- 1 su bardağı kıyılmış ceviz (isteğe bağlı) 1
Yapılışı:
- Fırın 175 derecede önceden ısıtılır 1.
- Kekin pişirileceği kalıp yağlanır ve unlanır 1.
- Un, kabartma tozu, karbonat, tarçın ve tuz büyük bir kapta karıştırılır ve elenir 1.
- Şeker ve yağ büyük bir kapta elektrikli karıştırıcıyla pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpılır 1.
- Kabak ve vanilya karıştırılır, ardından yumurtalar bir bir eklenerek karıştırılır 1.
- Birleşene kadar un karışımı yavaş yavaş eklenir 1.
- Cevizler eklenir ve karışım kek kalıbına alınır 1.
- Önceden ısıtılmış fırında, kekin ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar, yaklaşık 30 dakika pişirilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: