Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bal kabağı ile iki farklı kek tarifi önerilebilir:
- Bal Kabaklı Havuçlu Kek: Bu tarifte gerekli malzemeler şunlardır: 200 g bal kabağı (rendelenmiş), 3 adet havuç (rendelenmiş), 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 3 adet yumurta, 1,5 çay bardağı esmer şeker, 1 çay bardağı Hindistan cevizi yağı, 1 çay bardağı süt, vanilya özütü, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı Türk kahvesi ve 1 adet portakalın kabuğu (rendelenmiş) 1. Hazırlanışı: Yumurtalar, esmer şeker ve tuz çırpılır, ardından diğer malzemeler eklenerek karıştırılır ve yağlanmış kek kalıbında önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirilir 1.
- Bal Kabaklı Karabuğday Unlu Kek: Bu tarifte ise malzemeler şunlardır: 1 su bardağı şekersiz bal kabağı püresi, 2 su bardağı karabuğday unu, 1 su bardağı badem unu, 3 yumurta, 1 su bardağı pudra şekeri, yarım su bardağı eritilmiş tereyağı, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1,5 su bardağı iri kıyılmış ceviz ve 2 tatlı kaşığı tarçın 2. Hazırlanışı: Pudra şekeri ve yumurtalar çırpılır, eritilmiş tereyağı ve bal kabağı eklenir. Ayrı bir kapta karıştırılan karabuğday unu, kabartma tozu, vanilya ve badem unu yavaşça yumurtalı karışıma eklenir. Son olarak ceviz, tarçın ve isteğe bağlı olarak 1-2 çay kaşığı karanfil eklenerek yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: