Buradasın
Balıkesir'in meşhur höşmerimi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balıkesir'in meşhur höşmerimi yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gr taze tuzsuz lor peyniri 1
- 1 çay bardağı irmik 1
- 1 su bardağı toz şeker 1
- 1 su bardağı süt 1
- 1 yumurta sarısı 1
- Üzeri için: Toz Antep fıstığı veya bal (isteğe bağlı) 1
Yapılışı:
- Derin bir tencereye lor peynirini alın ve üzerine irmik, şeker, süt ve yumurta sarısını ekleyerek karıştırın 1.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın 1.
- Karışım koyulaşmaya ve kıvam almaya başlayınca kısık ateşte 15 dakika daha pişirin 1. Karışım tamamen özdeşleşince ocaktan alın 1.
- Sıcak veya ılık olarak tabaklara paylaştırın 1. Üzerine Antep fıstığı serperek veya bal gezdirerek servis edin 1.
Alternatif bir höşmerim tarifi için Kültür Portalı sitesinde yer alan şu adımları izleyebilirsiniz:
- 1 kg tuzsuz taze peyniri tencereye koyun ve içine bir çay kaşığı kabartma tozu atın 2.
- 2 yumurta sarısını çalkalayarak ilave edin 2.
- Hafif ateşte karıştırarak yağı çıkıp bal rengi sarısına bürünene kadar bir saat pişirin 2.
- Kıvama gelen peynire 250 gr irmik, 100 gr un, 1 kg toz şeker ekleyin 2.
- Şeker eriyip yağ salana kadar bir süre karıştırın 2.
- Renk için bir miktar safran koyabilirsiniz 2.
- Soğuduktan sonra servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: