Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balıkesir'in meşhur höşmerimi yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 litre çiğ süt 1;
- 1 tatlı kaşığı peynir mayası 1;
- 2 yumurta sarısı 14;
- 2,5 su bardağı şeker 1;
- 1 su bardağı irmik 14.
Yapılışı:
- Sütü kaynatmadan ısıtın (ılık olacak kadar) 1.
- Peynir mayasını ekleyip karıştırın ve 1 saat dinlendirin 1.
- Katılaşan peynirin suyunu tülbentle süzün 1.
- Süzülmüş peynire 2 yumurta sarısını ekleyip tel çırpıcı ile karıştırın ve şekeri ilave edin 1.
- Karıştırmaya ara vermeden irmiği ekleyin 1.
- Kaynayıncaya kadar pişirin, ardından ocağı kısın ve 1 dakika daha pişirin 1.
- Ocaktan alıp kapağı kapalı şekilde dışarıda soğutun 1.
- Soğuyan höşmerimi kaşıkla karıştırıp dolaba koyun 1.
- 1 gün dinlendikten sonra servis edebilirsiniz 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: