• Buradasın

    Balıkesir höşmerim hangi peynirden yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Balıkesir höşmerimi tuzsuz taze peynir kullanılarak yapılır 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Balıkesir'in meşhur höşmerimi nasıl yapılır?

    Balıkesir'in meşhur höşmerimi yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 500 gr taze tuzsuz lor peyniri - 1 çay bardağı irmik - 1 su bardağı toz şeker - 1 su bardağı süt - 1 yumurta sarısı - Üzeri için: Toz Antep fıstığı veya bal (isteğe bağlı) Yapılışı: 1. Derin bir tencereye lor peynirini alın ve üzerine irmik, şeker, süt ve yumurta sarısını ekleyerek karıştırın. 2. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. 3. Karışım koyulaşmaya ve kıvam almaya başlayınca kısık ateşte 15 dakika daha pişirin. 4. Sıcak veya ılık olarak tabaklara paylaştırın. Alternatif bir höşmerim tarifi için Kültür Portalı sitesinde yer alan şu adımları izleyebilirsiniz: 1. 1 kg tuzsuz taze peyniri tencereye koyun ve içine bir çay kaşığı kabartma tozu atın. 2. 2 yumurta sarısını çalkalayarak ilave edin. 3. Hafif ateşte karıştırarak yağı çıkıp bal rengi sarısına bürünene kadar bir saat pişirin. 4. Kıvama gelen peynire 250 gr irmik, 100 gr un, 1 kg toz şeker ekleyin. 5. Şeker eriyip yağ salana kadar bir süre karıştırın. 6. Renk için bir miktar safran koyabilirsiniz. 7. Soğuduktan sonra servis yapın.

    Balıkesir'in en iyi peyniri hangisi?

    Balıkesir'in en iyi peyniri olarak "Kirli Hanım Peyniri" gösterilmektedir.