Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balıkesir'e özgü bazı peynirler şunlardır:
- Üç Sütlü Balıkesir Beyaz Peynir: Keçi, koyun ve inek sütlerinin karışımıyla yapılan klasik beyaz peynir 1.
- Üç Sütlü Balıkesir Tulum Peyniri: İnek, koyun ve keçi sütlerinin belirli oranlarda karıştırılmasıyla elde edilen tulum peyniri 1.
- Manyas Kelle Peyniri: Koyun ve inek sütü karışımından yapılan, delikli sert bir yapıya sahip peynir 1.
- Ayvalık Saganaki Peyniri: Bahar sütleri ile üretilen, zeytinyağı ile kızartılabilen peynir 1.
- Kirli Hanım Peyniri: Ekşi maya ile mayalanan ve uzun süre güneşte bekletilerek kurutulan peynir 1.
- Çömlek Peynir: Geleneksel olarak çömlek kaplarda olgunlaştırılan sert ve yoğun lezzetli peynir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: