Buradasın
Balık ızgara yaparken hangi ısıda pişer?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balık ızgara yaparken ızgara ısısının 200 derece civarında olması önerilir 2.
Izgara yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- Izgara yapılacak balıkların her iki yüzüne de keskin bir bıçak ucuyla çentikler atılmalıdır 1.
- Balıkların üzerine bir fırça yardımıyla yağ sürülmelidir 12.
- Balıklar mutlaka önceden ısıtılmış sıcak ızgarada pişirilmelidir 1.
- Mangal ateşinin ayarı çok önemlidir; asla harlı ateşte balık ızgara yapılmamalıdır 2.
- Izgara üstündeki balık, ısıdan 10 cm yükseklikte olmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: