Buradasın
Balık kızartırken derisi nasıl çıtır olur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balık kızartırken derisinin çıtır olması için aşağıdaki adımları izlemek gerekir:
- Balığı kurulayın: Nemli bir cilt, balığın kızartılması sırasında buharlaşmaya neden olabilir 1.
- Çizgiler halinde kesin: Balığın derisine bıçakla hafifçe çizgiler yapın, ancak deriyi delmemeye dikkat edin 1.
- Kızgın yağda pişirin: Tavaya veya ızgaraya biraz yağ ekleyin ve iyice ısıtın 12. Balığı derisi aşağıya gelecek şekilde kızgın yağa yerleştirin 1.
- Basarak pişirin: Balığı pişirirken hafifçe bastırın, bu balığın derisinin yağla temasını artırarak daha iyi bir kızarma sağlar 1.
- Yakmadan döndürün: Derisinin alt tarafının güzelce kızardığından emin olduktan sonra balığı döndürün 1. Spatula kullanarak dikkatlice alt tarafını destekleyin ve cildin parçalanmasını önleyin 1.
- Son dokunuşlar: Pişirmenin son aşamasında, balığın üzerine limon suyu sıkabilir veya tereyağı ekleyebilirsiniz 1.
Balığın derisinin çıtır olması için ayrıca fırında da pişirebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: